Штрајк у „Стандарду“

Радници Јавног комуналног предузећа „Стандард“ одржали су пред управном зградом једночасовни штрајк упозорења, незадовољни због кашњења исплате личних зарада и лоших услова рада. Они су упозорили да ће уколико пословодство фирме у кратком року не пронађе решење за нагомилане проблеме, бити приморани на радикализацију штрајка, али су уједно и изразили спремност да учествују у свим договорима, како грађани општине Врбас не би имали штете због новонастале ситуације.
  „Сви радници ‘Стандарда’ учествовали су у једночасовном штрајку упозорења. Тражимо да нам пословодство исплати плате за фебруар и март, надокнади неисплаћене обуставе за разне обавезе и унапреди услове рада. Преговори до сада нису уродили плодом, обећања нису испуњена“, рекао је Милован Селак, председник штрајкачког одбора. Према његовим речима, радницима „Стандарда“ пре 15-так дана исплаћена је јануарска плата и они су се надали да ће новим кредитиним задужењем бити измирене све обавезе према њима, али како је кредит изостао, а рачун фирме у међувремену блокиран, ситуација се додатно закомпликовала и они су били приморани да донесу одлуку о једночасовном штрајку упозорења.
  „Отворени смо за даље преговоре са руководством и оснивачем, и надамо се да ћемо пронаћи заједничко решење. Нисмо поставили никакве рокове и услове, и у зависности од развоја ситуације, синдикална организација ће одлучити да ли ћемо ићи у понављање штрајка упозорења или у генерални штрајк“, рекао је Селак.
  Руководство ЈКП „Стандард“ није се обраћало јавности поводом једночасовног штрајка упозорења. 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"