Међуопштинска сарадња

Општина Врбас покренула је иницијативу за оснивање регионалног економског савета, који би се требао формирати заједно са општинама Кула, Србобран и Мали Иђош. Први разговори на ову тему већ су обављени, и према речима др Жељка Видовића, председника општине Врбас, представници наведених локалних самоуправа изразили су спремност да узму активно учешће у организовању овог тела.
  „Регионални економски савет одређивао би стратетију развоја овог дела Бачке, у складу са појединачним стратегијама локалног економскор развоја. Кроз рад овог тела одредили би се приоритетни развојни пројекти свих општина у оквиру савета, а онда би све чланице пружале логистичку и сваку другу помоћ како би се они покренули и реализовали. Европа не препознаје општине већ регионе, и зато морамо складно наступати пред страним фондовима, како се не би догодило да се суседне општине на истом конкурсу појаве са два иста или слична пројекта“, рекао је др Жељко Видовић, председник општине Врбас.
  Видовић сматра да се кроз овакве активности успешније могу решити проблеми локалних самоуправа, који су најчешће слични. Једна од првих тема којом би се могао бавити регионални економски савет јесте заједничко информисање свих општина чланица.
  „Веома брзо разговараћемо о регионалној телевизији. ТВ Бачка има потенцијал и могућности да прерасте у регионалну станицу, њен сигнал се види у већем делу Србобрана, Кули, чак и Бачкој Тополи, и председници ових општина изразили су спремност да заједно бавимо унапређењем информисања у нашем региону“, рекао је Видовић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"