Нови паркинг крај ОБВ

Председник општине Врбас др Жељко Видовић, председница Скупштине општине Марјана Мараш и директор ЈП „Дирекција за изградњу“ Давор Крмпот обишли су данас радове на изградњи паркинга у Општој болници у Врбасу, и радове на изградњи фискултурне сале у Основној школи „Вук Караџић“ у Бачком Добром Пољу. Они су се упознали докле је одмакла реализација ових пројеката и најавили да ће локална самоуправа, заједно са вишим органима власти, наставити са радовима на унапређењу локалне инфраструктуре.
  „Радови на изградњи 155 места паркинг места поред Опште болнице почели су прошле године и сада се приводе крају. Изградњом паркинга унапредићемо безбедност саобраћаја испред болнице и уклонити ружну слику возила паркираних на путу. Радове је са 18 милиона динара финансирао Фонд за капитална улагања АП Војводине“, рекао је Видовић. Он је посебно истакао да проширење паркинг простора долази у тренутку када се повећава и број постеља у Општој болници, чиме се уједначено развија сваки сегмент важан за функционисање ове здравствене установе.
  „Потврдом информације у Службеном гласнику, према одлуци о мрежи здравстених установа Србије, Општа болница од јуче има 270 постеља, уместо досадашњих 200. Након две године разговора са Министарством здравља и Покрајинским секретаријатом за здравство добили смо нових 70 постеља, а остатак до планираних 450 добићемо са изградњом нове фазе болнице“, рекао је др Видовић.
  Изградња паркинг простора требала би да буде завршена до 01. маја. Директор ОБВ Петар Грегорински је истакао да се у овој здравственој установи изградња великог паркинга очекивала више година. „Проблем паркирања био је велик и највише су га осећали наши пацијенти и посетиоци. Са овим проширењем задовољавамо потребе које ће нам се јавити и након изградње новог дела болнице“, рекао је Грегорински.    
  Након посете Општој болници, представници локалне самоуправе обишли су радове на изградњи фискултурне сале у ОШ „Вук Караџић“ у Бачком Добром Пољу. „Фонд за капитала улагања издвојио је 100 милиона динара за изградњу фискултурне сале у овој школи. Надамо се да ће ученици и талентовани спортисти из овог места већћ од почетка следеће школске године наставу и тренинге изводити у новој сали“, рекао је др Видовић. Он је додао да ће нова сала са 450 места за гледаоце унапредити потенцијал општине Врбас за развој спортског туризма.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"