Дан планете Земље

Дан планете Земље обележава се широм света и у Србији различитим менифестацијама како би се скренула пажња јавности на општу еколошку кризу и друге опасности које прете животу на нашој планети. Дан планете Земље обележен је и у Врбасу скупом који су заједно организовали Еколошки покрет Врбаса и локална самоуправа. Присуствовали су му ученици пет основних и средњиих школа.
  “Желимо да анимирамо ученике да дају свој допринос заштити животне средине. Поводом Дана планете Земље засадило смо 50 садница зимзеленог дрвећа у школама у граду и на зеленим површинама”, рекао је Александар Крунић, члан Општинског већа. О значају овог датума ученицима је говорио Ратко Ђурђевац, председник Еколошког покрета Врбаса.
  “Циљ састанка је да видимо како деца и наставници размишљају о проблемима који тиште ову средину и о глобалним еколошким проблемима. Спровели смо и анкету помоћу чијих резултата ћемо сачинити листу приоритета и сугерисати локалној самоуправи на који начин најбоље може допринети заштити животне средине”, рекао је Ђурђевац.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"