Посета шећерани

Са жељом да успоставе чврсту и обострано корисну сарадњу са Фабриком шећера „Бачка“, представници општине Врбас посетили су погоне познатог прерађивача шећерне репе из Врбаса. Делегацију предвођену председником општине др Жељком Видовићем примио је Ратко Сворцан, директор „Бачке“.
  „Ово је прва посета ове врсте шећерани, а до сада смо имали састанке са менаџментима Карнекса и Витала. Велика индустријска постројења су озбиљни партнери општине Врбас јер запошљавају највећи број наших грађана, а сам буџет има корист од фабрика преко пореза на плате и разне таксе. Наш циљ је да упоставимо контакте са врбаским индустријским постројењима, онако како смо то учинили са покрајинским и републичким органима власти, и да, уколико буде потребно, будемо медијатор у контактима фабрика и виших органа власти“, рекао је др Видовић.
  Видовић је прецизирао да локална самоуправа може бити на услузи фабрикама када се ради о разним врстама такси или дозвола, како би се предузећима олакшало пословање. „Преиспитаћемо таксе на истицање фирми, али и друге таксе и давања, које су међу највећим у Србији, и наредне године их довести на разумнију меру“, рекао је Видовић. Ратко Сворцан је истакао да „Бачка“ од општине Врбас очекује да буде кооперативна и спремна на сарадњу, „како би оба партнера напредовала и испунила своје пословне циљеве“.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"