Карнекс инвестира 10 милиона евра

Менаџмент Индустрије меса Карнекс представио је јавности резултате рада у 2009. години и најавио даљи развој и модернизацију у 2010. У сусрету са новинарима на Зекином салашу у Крчедину, генерални директор компаније Hugh Mc Reynolds је истакао да је Карнекс у 2009. години остварио обрт од чак 58 милиона евра послујући на домаћем и тржиштима Црне Горе, Македоније, Босне и Херцеговине, Словачке и Русије.
  „У претходној години уложили смо око милион евра у грађевинске објекте и 1,9 милиона евра у опрему. Улагања у 2010. биће знатно већа, близу 10 милиона евра, и овај новац биће усмерен у пројекте из области заштите животне средине, али и пројекте везане за даље унапређење процеса производње“, рекао је Hugh Mc Reynolds.   Према његовим речима, Карнекс планира раст укупне продаје готових производа за 6,5 одсто у односу на 2009. годину, са знатним повећањем учешћа извоза у укупној реализацији. „Од значајних инвестиција планираних за 2010. годину треба истаћи куповину савремених камиона – хладњача, реконструкцију главног производног погона и аутоматизацију линије за паковање конзерве. Поред тога, планира се увођење аутоматске исхране свиња на нашој фарми у Врбасу, преуређење силоса у објекат за тов 4.500 свиња, као и решавање еколошких проблема на нашим фармама“, рекао је Mc Reynolds .
  Свакодневни развој и жеља да се задовоље све потребе потрошача резултирали су и ширењем робног асортимана, тако да су се на тржишту Србије и региона недавно појавила три нова укуса Карнекс паштета, Оријент, Пикант и Light и потпуно нови производи из пилећег програма – Пилино.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"