Власт одбацила тврдње радикала

Председник Савета МЗ Савино Село Миодраг Шошкић, члан Општинског већа Александар Крунић, директорка Дома здравља “Вељко Влаховић” др Брајана Николић и руководилац РЈ “Чистоћа” у ЈКП “Стандрад” Никола Влаховић одбацили су тврдње руководства ОО СРС да је локална самоуправа заборавила на Косанчић и становнике овог места. Тврдње изречене на конференцији за медије коју су на Косанчићу организовали радикали они су оценили као неистините, а затим таксативно набројали шта је све учињено у овом месту последњих месеци.
  “Изречене тврдње представљају обично политиканство и скривају нерад из претходних пет година. У последњих годину МЗ Савино Село два пута је поправљала својим средствима мост у Косанчићу, а управо сада, по први пут, плаћају се трошкови превоза деце у школу, што најбоље говори о односу локалне самоуправе према становницима Косанчића“, рекао је Крунић.
  Миодраг Шошкић је истакао да је МЗ у последњих годину дана уложила више средстава у Косанчић него у само Савино Село. „Извршили смо поправку дубинске пумпе, одржавамо комлетан водовод, одржавамо мост иако није у нашој надлежности, заједно са Карнексом, направили смо игралиште за децу, опремили смо просторију за амбуланту, купили грађевински материјал за уређење и очистили смо све дивље депоније. Нико не може да тврди да постоји небрига локалне заједнице о становницима Косанчића“, рекао је Шошкић.
  Говорећи о опасности од пада дрвета, Никола Влаховић је истакао да је „Стандард“ урадио све шта је могао, али да за више нема могућности јер је корпа која се користи за орезивање нижа од спорних стабала. Он је најавио да ће ускоро бити ангажована дизалица помоћу које ће се моћи уклонити спорни храст.
  Др Брајана Николић је истакла да је од 01. јануара до 30. априла у амбуланти у Косанчићу обављено 70 прегледа. „То није велики број јер су становници Косанчића навикли да иду на прегледе у Савино Село, али ми ћемо наставити да радимо на исти начин и даље. С друге стране, од 120 кућних посета које су у истом периоду обавили лекари из амбуланте у Савином Селу, 32 су биле посете пацијентима у Косанчићу. Уколико буде потребе, повећаћемо и број дана којим лекари одлазе у ово место“, рекла је др Николић.  

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"