Изградња бунара у Б.Д.Пољу и Куцури

Давор Крмпот, директор ЈП „Дирекција за изградњу“, и Петар Граховац, директор фирме 'Водо ремонт' из Сирига, потписали су уговор о изградњи бунара у Бачком Добром Пољу и у Куцури. Учешћем на конкурсу Покрајинског  секретаријата за пољопривреду, шумарство и водопривреду општина Врбас добила је 11 милиона динара за унапређење водоснабдевања у овим местима и потписивањем уговора почиње реализација овог пројекта.
  „Више пута смо констатовали да су Бачко Дорбо Поље и Куцура најугроженији када се говори о водоснабдевању и изградњом два нова бунара проблем ће бити значајно умањен. Протекла два месеца спровели смо јавну набавку и међу три понуђача, као најприхватљивији за нас, наметнула се фирма 'Водо ремонт' из Сирига, са којом општина Врбас већ има позитивно искуство“, рекао је Крмпот.
  Према Крмпотовим речима, процењена вредност јавне набавке, а у складу са пројектантским прорачуном, са ПДВ, је 13,9 милиона динара, али су понуђачи, у жељи да добију овај посао, показали спремност да раде и за мање новца, па је договорена цена од 9.615.000 динара за бушење два бунара. Рок за извођење радова је 30 дана. Директор „Водо ремонта“ Граховац је истакао да ово предузеће има искуства у овој врсти послова, и да је до сада само на територији општине Врбас изградило четири бунара. „Захваљујем свима који су нам указали поверење и верују да посао можемо успешно окончати. 'Водо ремонт' је већ радио у Бачком Добром Пољу и тај је бунар, дубине 212 метара, у беспрекорној функцији и данас. Израда бунара на овом подручју је доста сложена и тешка, јер треба обезбедити квалитетни воду, у довољној количини, што је велики изазов. Имамо искуства у овом послу и верујем да ћемо и сада урадити посао квалитетно и у року“, рекао је Граховац.  
Присуствујући потписивању уговора, др Жељко Видовић, председник општине Врбас, је истакао да „локална самоуправа и овим пројектом испуњава један од главних циљева који је ставила пред себе, а то је унапређење квалитета живота становника општине Врбас кроз инфраструктурно опремање свих места“.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"