Конференција за медије ОО НС

Општински одбор Нове Србије одржао је конференцију за медије поводом годину дана локалне власти коалиције окупљене око Демократске странке. Петар Канкараш, председник ОО НС, истакао је да се општина Врбас налази у проблемима, пре свега због све мањег броја запослених.
  „Од обећања нисмо добили скоро ништа. Од 45 општина у Војводини, врбаска једина нема израђен просторни план, што значи да нема индустријских зона, инвестиција и запошљавања. О овим проблемима требала би да расправља СО, али током седница владајућа већина само доказује да је боља од претходне власти. Од тих расправа нема ништа“, рекао је Канкараш. Он је истакао да је општинским буџетом за ову годину предвиђено „четири милиона динара за запошљавање, што је веома мало“.
  За решење проблема потребно је мењати кадрове, сматрају у НС. „Председник општине треба да окупи стручне, некорумпиране људе, којих има и у ДС, уместо неких који су испливали као партијски кадрови скромних знања, а које само интересује опстанак на власти“, рекао је Канкараш.
  Према речима Милорада Савановића, члана ОО, најчешће жалбе грађана, који се НС обраћају за помоћ, односе се на плаћање лекова, високу цену гаса и загађену воду за пиће у неким школама и вртићима. Савановић је поздравио реконструкцију споменика палим борцима Црвене армије, подсећајући да је НС пре три године покренула иницијативу за тај посао и обратила се руском амбасадору у Београду.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"