Додељене Награде општине Врбас

Комисија за доделу Награда општине Врбас донела је одлуку да за овогодишње лауреате прогласи др Миодрага Ивановића и проф. др Михајла Фејсу. У образложењу одлуке наводи се да је др Ивановић, специјалиста урологије, лекар и хуманиста, завршио Медицински факултет у Београду, радио је на Војномедицинској академији, основао станицу Хитне помоћи у Врбасу, а затим и уролошки одсек у болници у Врбасу. Награда проф. др Михајлу Фејси уручена је уз образложење да се ради о вредном научном и културном раднику који је докторирао је англистику и слависитику на Филозофском факултету у Новом Саду.
  „Цео свој радни век овај изузетни лекар и хуманиста, захваљујући свом непосредном приступу, личном залагању и одговорном приступу пацијентима, пример је савесног лекара и хуманисте. Препознатљив је по људски топлом и брижном односу са пацијентима. И по одласку у пензију остао је веран струци и пацијентима, редовно прати достигнућа у области урологије, па захваљујући свом знању и искуству, и данас му се обраћа велики број пацијената. Носилац је признања Удружења лекара Југославије, Повељу лекара Војводине и Ордена рада са златним венцем“, наведено је, између осталог, у образложењу одлуке Комисије да др Ивановићу уручи Награду општине Врбас.
  „Проф. др Фејса је аутор и коаутор великог броја издања намењених за учење русинског језика за Русине у иностранству, и учење енглеског језика за Русине у нашој земљи. Један је од уредника капиталног дела Српско-русински речник, главни уредник прве монографије Куцуре, а објавио је и више од 100 научних и стручних радова. Изабран је за члана Академије русинске културе, председник је Културно-просветног друштва ДОК у Куцури, оснивач је и уредник часописа Ерато на Куцуром и покретач Фестивала сатире и хумора Куцурки клип“, наводи се у образложењу одлуке Комисије за доделу Награда општине Врбас.
  Примајући награду др Ивановић је саопштио да новчани део поклања Одељењу урологије Опште болнице Врбас за куповину клима уређаја. Проф. др Фејса захвалио је члановима Комисије за доделу Награде општине Врбас на овој одлуци, и напоменуо да га награда „обавезује да у наредном периоду унапреди своја достигнућа“.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"