Обележен Дан општине Врбас

Свечаном седницом локалног парламента, којој су уз одборнике присуствовали многи грађани и гости из земље и иностранства, данас је обележен 20. октобар - Дан општине Врбас.
  Седницу је у пуној сали биоскопа „Југославија“ отворила Марјана Мараш, председница СО Врбас. Обраћајући се присутним она је истакла да локална самоуправа има жељу да у будућности „општина Врбас буде на понос њеним грађанима, као друштвено-политички, привредни, културни, здравствени и спортски центар“. „Наше је задовољство што живимо у мултинационалној и мултиконфесионалној општини у којој влада толеранција, међусобно уважавање и поштовање. Жеља нам је и одлучни смо у намери да Врбас постане погодно место за живот, да обезбедимо даљи развој пољопривреде, образовања, културе, спорта и да од еколошки најзагађеније средине у нашој земљи, постанемо оно што и треба да будемо, а то је општина у којој ће своју шансу и могућност за живот, рад и стваралаштво видети сви људи добре воље, који желе добробит својој породици и нашо заједници“, рекла је Марјана Мараш. 
  Председник општине Врбас др Жељко Видовић подсетио је присутне на резултате остварене у претходној години, посебно апострофирајући реконструкцију мостова и путева, изградњу канализационог система у свим местима општине, гасификацију, опремање установа и друге послове. „Сви се трудимо веома много. Захвалан сам грађанима на подршци и на стрпљењу, и надам се да ћемо у наредним годинама урадити многе значајне послове, формирати нове индустријске зоне и створити друге услове за повећање броја запослених. Врбас је до 1990. године био највећи индустријски град у старој Југославији, Врбас то поново мора бити, по привредном развоју и по дохотну. То морамо учини сви заједно, не појединачно, само заједно“, рекао је др Видовић. Поводом празника посебне честитке председнику општине др Видовићу упутили су ученици ОШ „20. октобар“. 
  Свечаној седници присуствовали су одборници, представници републичких и покрајинских органа и фондова, представници верских и националних заједница, борачке организације, Војске Србије, привредних, образовних, културних, спортских и других организација, затим амбасадор Црне Горе у Србији Игор Јововић, представници братске општине Никшић, представници општина Апатин, Бач, Бачка Топола, Србобран, Мали Иђош, Бачки Петровац, Бечеј, Оџаци, Тител, Сомбор и Србобран, и многи грађани.  

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"