Сарадња за ИКВБВ

Директори Института за кардиваскуларне болести Војводине, Опште болнице и Дома здравља „Вељко Влаховић“ – проф. др Нада Чемерлић Аџић, Петар Грегорински и др Брајана Николић, потписали су уговор о сарадњи ове три установе. Овај документ дефинише процес по којем се пацијенти са акутним инфарктом миокарда, након указане прве помоћи, директно превозе у Институт у Сремским Карловцима, где ће им се одмах по пријему радити хирушка интервенција. Иначе, сарадња установа почела је пре нешто више од годину дана, када је и потписан први уговор.
  „Дошло је време да еволуирамо резултате и да видимо шта још можемо да урадимо како би смањили време довожења пацијента на Институт, јер када је реч о акутном инфаркту, време значи живот. Досадашња сарадња била је изузетно добра и ова акција покренута је прво у Врбасу, што је послужило као модел за потписивање уговора са представницима здравствених установа у Зрењанину и Новом Бечеју“, рекла је директор ИКВБВ проф. др Нада Чемерлић Аџић. Она је посебно истакла да су се врбаски лекари показали као веома оспособљени и једни од ретких у Србији који су давали најадекватнију терапију пацијентима.
  Према речима директора Опште болнице Петра Грегоринског, током прошле године у сремскокарловачки Институт из врбаске општине одвежено је 60 пацијената са акутним инфарктом, а просечна старост оболелих је 59 година и већину њих чине мушкарци. „Наставак сарадње Опште болнице са Институтом значи подизање квалитета здравствене заштите становника врбаске општине. У нашој болници конорарна јединица је добро опремљена, али не довољно за интервенције које се обављају у ИКВБ, па је важност овог уговора очигледна“, истакао је Грегорински.
  Како је истакла директорка Дома здравља „Вељко Влаховић“ др Брајана Николић, осим што је потписан нови уговор, састанак је био прилика да се чују сугестије са обе стране и да се кроз размену искустава принцип рада додатно унапреди.
  Потписивању уговора присуствовао је помоћник покрајинског секретара за здравство Борис Копиловић. Он је истакао да се потписивањем овог уговора грађанима шаље јасна порука да ће им бити пружена најквалитетнија могућа услуга по свим европским стандардима, као и да је ова акција изузетан пример сарадње здравствених установа на свим нивоима.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"