Три милиона динара за III МЗ

Покрајински секретаријат за енергетику и минералне сировине одобрио је III Месној заједници у Врбасу 3,49 милиона динара за рекултивацију и ревитализацију напуштеног површинског копа опекарске глине крај Опште болнице. Уговор о донацији у Влади АП Војводине потписали су покрајински секретар за енергетику и минералне сировине Радосав Стриковић и председник Савета III МЗ Новак Јововић. Уговори су потписани са пет војвођанских општина и осам месних заједница. Средства, која су намењена за отклањања штетних последица насталих експлоатацијом минералних сировина, добиле су општине Ириг, Ковачица, Нова Црња, Нови Бечеј и Апатин и МЗ Шатринци, МЗ Ново Милошево, II МЗ Ковин, МЗ Чока, МЗ Маглић, МЗ Марадик, МЗ Сивац и III МЗ Врбас.
  Конкурс за доделу бесповратних средстава намењен  је за израду и реализацију пројеката у циљу спречавања и отклањања штетних последица насталих експлоатацијом минералних сировина, као што су рекултивација и ревитализација напуштених копова, увођење нове технологије која омогућава боље искоришћавање минералних сировина без отпадне технологије, смањење потрошње енергије по јединици готовог производа, смањењу штетних гасова,  као и рационализацији потрошње подземних вода.
  “Овим уговорима завршили смо процес који је започет још прошле године”, рекао је Стриковић, и објаснио да су средства добијена од надокнада за ископ минералних сировина, од којих један део припада АП Војводини. Стриковић је најавио да ће конкурс за 2010. годину бити објављен крајем године, те да очекује да ће износ средстава бити  већи него за 2009. годину.
  Према речима Новака Јововића, председника Савета III МЗ, новац ће бити утрошен за уређење простора код Опште болнице, где је био коп опекарске глине а затим депонија. “Планирамо уклањање површинског слоја и равнање терена, затим наношење супстрата и на крају озелењавање и пошумљавање”, рекао је Јововић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"