Куће за избеглице

Представници Високог комесаријата за избеглице Уједињених нација и Комесаријата за избегла, прогнана и расељена лица Републике Србије, Марко Вучинић и Драгана Брајовић, боравили су данас у Врбасу и заједно са представницима локалне самоуправе утврдили тачан списак избеглих лица којима ће ускоро трајно бити решено стамбено питање. Према пројекту у ком учествује и општина Врбас, осам лица са територије општине Врбас добиће куће са окућницом у сеоској средини, чиме се додатно реализује Локални акциони план за помоћ избеглим и расељеним лицима.
  "Кроз пројекат подршке локалним акционим плановима издвојено је 80 милиона динара, од чега је 40 милиона динара за помоћ избелицма, а 40 милиона динара за интерно расељена лица. За општину Врбас издвојили смо пет милиона динара, док је из општинског буџета издвојено додатних 664.000 динара. За овај новац купићемо осам кућа и надамо се да ће изабране породице ускоро уселити у своје нове домове“, рекла је Драгана Брајовић.
  Према речима Радмиле Мусић, чланице Општинског већа задужене за социјална питања, појединачни износ средстава по кориснику у овом програму је 700.000 динара; 620.000. динара за кућу са окућницом и 80.000 динара бесповратне помоћи. Заједничка комисија данас је договорила да куће добију Споменка Бешовић, Слободан Гајић, Милна Грба, Тајана Мехукић, Адам Лацковић, Тијана Рашић, Мирко Сердар и Зоран Зубер.
  „У овој години дошло је до значајног помака у сарадњи општине Врбас и Високог комесаријата УНХЦР и Комесаријата за избеглице Републике Србије, који је резултовао реализацијом неколико значајних пројеката на корист избегличке популације. Неким породицама помогли смо доделом грађевинског материјала, затим економским оснаживањем, и жеља нам је да свим породицама које још увек нису решеле стамбено питање, помогнемо што пре“, рекла је Радмила Мусић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"