Бесплатан преглед меса

На предлог Агенције за зоохигијену и пољопривреду, Општина Врбас и Ветеринарска станица Врбас потписали су уговор према ком се свим грађанима пружа могућност да изврше бесплатно испитивање меса на трихинелу. Од данас до 31. јануара наредне године сви грађани који месо на преглед донесу у једну од амбуланти Ветеринарске станице у Врбасу и свим местима општине, добиће бесплатну услугу прегледа меса на трихинелу најсигурнијом методом вештачке дигестије. Уговор вредан 100.000 динара на месечном нивоу потписали су Вукашин Вујичић, помоћник председника општине Врбас, и дипл. вет. Игор Цекић, директор Ветеринарске станице. 
  Потписујући уговор, Игор Цекић, директор Ветеринарске станице, истакао је да се ради о озбиљном послу који се односи на заштиту здравља грађана. „Бесплатни прегледи су добар начин да се стимулишу грађани који мисле да трихинелоза није озбиљна болест. На овај начин стимулишемо грађане да се узорци од свих свиња који кољу доносе на контролу, а посебно уколико се ради о месу дивљих свиња. Болест преносе пацови и свиње се веома лако заразе, најпре преко кукуруза којим их узгајивачи хране а који је и храна пацовима“, рекао је Цекић.
  Владимир Даковић, в.д. директор Агенције за зоохигијену и пољопривреду, истакао је да се до сада преглед меса наплаћивао 450 динара по узорку, што није занемарљива сума уколико се коље више товљеника током године. „Апелујемо на грађане да месо свих свиња које буду клали посебно одвајају и обележавају, и тако однесу на преглед. Месо не треба мешати јер не мора свака свиња у једном обору бити заражена“, рекао је Даковић. Приликом доношења узорака грађани треба да донесу и личну карту због вођења евиденције.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"