Откази у „Виталу“

Десет радника Фабрике уља и биљних масти „Витал“ добило је пре неколико дана отказ уз образложењем да су технолошки вишак. Међутим, они сматрају да то није прави разлог због ког су удаљени са радних места, већ чињеница да су били или су још увек чланови Самосталног синдиката.
  "Иако у образложењу за мој отказ стоји да сам технолошки вишак, на моје радно место примљена су два нова радника, упркос томе што чак нису ни квалификовани за руковање компресором. И Ирена Ђурковић је на исти начин добила отказ и њу су такође заменили нови радници. Отпуштено је још осам колега који су некада били у Самосталном синдикату“, рекао је  Милош Гаговић, који је добио отказ недељу дана након што је изабран за повереника Самосталног синдиката у фабрици.
  Радници који су проглашени технолошким вишком незадовољни су и реакцијом општинске Инспекције рада и Инспекције рада Јужнобачког округа које су, након обраћања радника, прогласиле ненадлежним у овом случају.
  Иначе, за последњих неколико месеци чланство у Самосталном синдикату смањено је са 157 на само четири, а већина радника прешла је у новоформирани фабрички синдикат. Иако нико не жели да јавно саопшти шта је разлог наглог придруживања новом синдикату и како то да отказе добијају најчешће они који су били чланови или водили Самостални синдикат, незванично се чује да је многима прећено управо отказом, уколико се не ишчлане из Самосталног и не пређу у нови синдикат.
  Директорка „Витала“ Слађана Ратковић није желела да за медије коментарише отказе у фабрици коју води.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"