Дигитални радар

Полицијска станица у Врбасу добила је од општине Врбас најмодернији мултифункционалне ласерски радар за снимање више врста саобраћајних прекршаја. Куповина и пуштање у рад новог радара требала би да допринесе повећању безбедности на путевима у општини Врбас и укине могућност да учесници у саобраћају који крше саобраћајне прописе остану некажњени за грешке. Вредност уређаја је 1,2 милиона динара.
  „Ово је још једна активност на превенцији саобраћајних прекршаја и незгода коју спроводи Савет за безбедност општине Врбас. Доделили смо Полицијској станици најмодернији уређај за мерење брзине кретања возила, али грађани не треба ово да схвате као још један начин за спровођење репресије и кажњавања, већ као жељу да његовим појављивањем на путу успоримо возила и подигнемо безбедност саобраћаја“, рекао је Александар Крунић, члан Општинског већа и Савета за безбедност.
  У име припадника саобраћајне полиције Полицијске управе Нови Сад и Полицијске станице Врбас, на поклону се захвалио Зоран Алимпић, шеф Одсека за саобраћајно техничке послове у Одељењу саобраћајне полиције ПУ Нови Сад. Он је истакао да је добро што је локална самоуправа препознала добру страну додатног улагања у опремање саобраћајне полиције.
  „Полицијска станица у Врбасу имала је проблем јер је у последње две године само у кратким периодима имала радарске уређаје, а познато је, према свим статистикама, да прекорачење брзине и недозвољена брзина су први узрочник саобраћајних незгода. Ипак, овај уређај није предвиђен само за снимање брзине кретања, већ ће моћи да снима и угрожавање пешака, прекршаје које чине и сами пешаци, прекршаје приликом претицања, тако да су могућности уређаја скоро неограничене“, рекао је Алимпић. Он је додао да у меморији уређаја остаје све забележено од тренутка активирања, тако да је немогуће накнадно „цепати, брисати, склањати и опраштати“ меморисано. „Све што је забележено у меморији уређаја Полицијска станица ће имати обавезу да проследи Полицијској управи Нови Сад и даље Управи саобраћајне полиције МУП. Ово је заједничка акција у циљу повећања безбедности“, рекао је Алимпић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"