„Знањем до инвестиција“

У организацији Фонда за подршку инвестиција у Војводини – ВИП, и општине Врбас, у Центру за физичку културу „Драго Јововић“ данас је одржан 20. по реду семинар „Знањем до инвестиција, на којем су говорило о могућности сарадње локалних самоуправа и економско-трговинских одељења амбасада на привлачењу директних страних инвестиција.
  Семинару су присуствовали представници неколико амбасада и привредних комора, затим више локалних самоуправа и ВИП фонда. Отварајући семинар Бранислав Бугарски, директор Фонда за подршку инвестиција у Војводини, истакао је ВИП и његови партнери имају разлог за оптимизам у 2011. години, „јер у другом кварталу 2010. године значајно расте интересовање страних инвеститора за улагање у Војводини.
  „Тренутно се ради на око 40 пројеката и знамо да се сви неће реализовати, али имамо неколико великих за које смо уверени да ће се завршити одлуком о инвестирању. Интересовање расте, посебно у Немачкој, што је веома добар знак, али на нама је да стварамо и даље и унапређујемо предуслове за развој привреде уопште, без обзира радило се о страним или домаћим инвестицијама“, рекао је Бугарски.
  Домаћин семинара, председник општине Врбас др Жељко Видовић подсетио је присутне на чињеницу да је Врбас до почетка деведесетих година прошлог века био један од индустријски најразвијених градова СФРЈ, али да тренутно у истој категорији заузима 15. месту у Србији. „Наш циљ је да успостављањем контаката на оваквим сусретима побољшамо своју позицију на тој лествици, ра развијамо град и општину оквиру развијене Војводине. Имамо већ годину дана одличну сарадњу са ВИП фондом и на основу те сарадње неки инвеститори већ долазе у општину Врбас“, рекао је Видовић.
  Током семинара Трговинско одељење амбасаде Аустрије у Србији представио је Андреас Хаидентхалер, трговински саветник у овом одељењу, Економско одељење амбасаде Јапана у Србији представио је Манабу Схоји, други секретар амбасаде, док је Бранислав Чале, менаџер комуникација, представио Америчку привредну комору у Србији. Учесници семинара имали су могућност и да присуствују представљању Економског одељења амбасаде Словеније у Србији које је извршио мр Слободан Шешум, економски саветник у овом одељењу. 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"