Како до израде пројеката

Покрајински секретаријат за међурегионалну сарадњу расписао је конкурс за финансирање едукација и радионица за представнике јавног и цивилног сектора са територије АП Војводине за процес програмирања и пројектног планирања у оквиру ИПА програма прекограничне сарадње. Право учешћа на конкурсу имају регистрована удружења грађана, агенције, фондови или друге непрофитне организације.
  У циљу унапређења међурегионалне сарадње АП Војводине и значаја процеса придруживања Европској унији, институције јавног и организације цивилног сектора би требале да имају обучене људске ресурсе како за праћење правне регулативе у овој области, тако и за припрему квалитетних програма и пројеката за конкурисање на домаћим и међународним тендерима. Покрајински секретаријат за међурегионалну сарадњу проценио је неопходност и потребу да се стимулише подизање нивоа стручности за управљање пројектима и формирање услова и критеријума за учешће у обуци селектованих кадрова, због чега је и расписан овак конкурс.
  „Недовољни програмски и пројектни капацитети за аплицирање на међународним и домаћим тендерима, недовољно оспособљен кадровски потенцијал, основни су узроци што најнеразвијенија подручја немају довољно квалитетних програма за конкурисање на међународним и домаћим тендерима. За представнике јавног и цивилног сектора у АП Војводини веома је значајно да учествују на пројектима прекограничне сарадње са пограничним институцијама и сродним организацијама друге земље у свим областима које две земље дефинишу као приоритетне, који се финансирају из фондова ЕУ“, наводи се у позиву на конкурс.
  Према одлуци, презентације и радионице организоваће се за 150 представника јавног и цивилног сектора из шест округа са територије АП војводине. Конкурс траје до 03. децембра 2010. године, а рок за реализацију пројеката је 31. март 2011. године.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"