План предуслов пројеката

Предстваници локалне самоуправе, Националне службе за запошљавање и неколико најзначајнијих послодаваца у општини Врбас учествовали су данас на округлом столу посвећеном доношењу Локалног акционог плана за запошљавање за 2011. годину, који мора бити усвојен до краја године.
  Набрајајући низ активности и пројеката које су током 2009. и 2010. године, у циљу смањења незапослености, заједно спровели Национална служба за запошљавање и општина Врбас, Драган Стијеповић, заменик председника општине Врбас, је истакао да се сада припрема напреднији Локални акциони план за запошљавање, како би што више људе са евиденције НСЗ дошло до радног места.
  „Овај план биће део буџета за 2011. годину. План нам је важан из више разлога; прво јер показује јасан став локалне самоуправе по питању помоћи грађанима код запошљавања, с друге стране због бројних програма у којим сарађујемо са Националном службом за запошљавање и другим институцијама, и на крају због свих фондова ЕУ, којима локалне самоуправе могу приступити кроз управо наведене активности“, рекао је Стијеповић, и додао да следеће године из опшштинског буџета за разне пројекте везане за запошљавање бити издвојено око пет милиона динара.
  Према речима Горана Калуђеровића, шефа Националне службе за запошљавање у Врбасу, округли сто претходи састанку са великим бројем привредих субјеката, од којих се  очекују предлози за пројекте запошљавања. „Смисао оваквог округлог стола, а посебно  доношења Локалног акционог плана за запошљавање за 2011. годину, очитује се, пре свега, у могућој аргументацији и могућим захтевима које ће прредставници послодаваца и социјални партнера да упуте носиоцима израде Локалног акционог плана за запошљавање, а то су општинска администрација и Национална служба за запошљавање. Предлози и захтеви се морају поднети до 31. децембра, како би се партиципирало за средства од стране Министарства економије и регионалног развоја“, рекао је Калуђеровић.
  Заменик директора филијале Националне службе за запошљавање у Новом Саду Небојиша Кукић,  присутне је упознао са правним оквирима, односно које ће се мере финансирати и суфинансирати током 2011. године. „Јавни позив траје до краја овог месеца и све локалне самоуправе могу да конкуришу за добијање средстава за суфинансирање својих локалних акционих планова за запошљавање. Основ тога је прошле године донети Закон о запошљавању који предвиђа да све локалне самоуправе које желе да учествују у суфинансирању активних мера политике запошљавања, морају да обезбеде најмање 50 одсто средстава, када су у питању развијене општине, док ће другу половину, или до 50 одсто, суфинансирати Министарство економије и регионалног развоја“, рекао је Кукућ. Он је појаснио да ће Министарство економије и регионалног развоја наредне године суфинансирати запошљавање приправника, обуку лица са евиденције, као и самозапошљавање и ново запошљавање.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"