Стратегија развоја општине Врбас

Одборници Скупштине општине Врбас разматраће на наредном заседању један од најважнијих докумената за будући развој и просперитет наше заједнице, Стратегију развоја општине Врбас. На 126 страна прецизно су обрађени сви потенцијали општине Врбас, тренутно стање и сви аспекти друштвеног живота, а затим и изнети стратешки правци развоја.
  „Основни циљ Стратегије јесте да пружи визију будућности, визију развоја, предложи могућа решења друштвених, економских, институционалних проблема, а у контексту прилагођавања оквирима развоја АП Војводине и Републике Србије и ширег региона западног Балкана, са којима Србија учествује у процесима придруживања ЕУ. У процес планирања Стратегије биле су укључене различите заинтересоване стране и страчњаци из различитих области развоја. Њихов рад је био организован кроз седам секторских група у којима је учествовало 116 грађана Врбаса“, наводи се у Стратегији.
  Посебно су обрађени предузетништво, мала и средња предузећа и туризам, затим пољопривреда, локална самоуправа и цивилни сектор, одрживи развој и заштита животне средине, урбанизам и стамбено-комунална делатност, друштвени живот ( образовање, здравство, социјална заштита, инфомисање, култура, спорт ), и на крају и план праћења и оцена успешности саме Стратегије развоја општине Врбас.
 
Нацрт Стратегије развоја општине Врбас можете преузети ОВДЕ

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"