“Медела” повећава производњу

Према бизнис плану, из Фабрике кекса „Медела” током 2011. године требало би да изађе 40 одсто више производа, односно да се произведе и прода око шест милиона килограма слаткиша, наведено је у саопштењу те компаније. Овако амбициозан план у “Медели” објашњавају тиме што програм фабрике на тржишту има сталну групу потрошача, која је све више шири, преноси портал за пословне вести еКапија.

  Најпознатији “Меделин” бренд – штрудла, на домаћем и иностраном тржишту присутан је дуже од три деценије. “У производном асортиману ‘Меделе’ данас постоји више од 120 различитих артикала, око 55 одсто су штрудле, 25 одсто вафел производи и 20 одсто остали производи преливени какао преливом, коктели. Пораст производње биће остварен инвестирањем у нову опрему која ће обезбедити премиум квалитет штрудле, као и максималним улагањем у нови дизајн амбалаже”, наводи се у саопштењу. У следећој години очекује се пораст продаје штрудле за око 20 одсто.
  Иначе, “Медела” је извозно оријентисана фирма са укупним извозом од око 60 одсто. “Производи се поред домаћег тржишта, могу наћи и у Словенији, БиХ, Црној Гори, Македонији, Шведској, Немачкој, Холандији и још неким земљама. Један од основних циљева ‘Меделе’ је да задржи постојећа инострана тржишта, али и да својим квалитетом готових производа и паковањима и даље осваја нова тржишта Западне Европе и Блиског истока. ‘Медела’ жели да и даље развија позитиван тренд, постиже позитивне резултате, а води се крајњим циљем: квалитетним и здравствено исправним производима што доказује и додељен сертификат за коришћење жига Здрава храна – зелена јабука", наводи се у саопштењу Фабрике кекса “Медела”.  

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"