Фонд за прву помоћ жртвама

Покретање иницијативе за оснивање Фонда за прву помоћ и привремени прихват жртава породичног насиља резултат је округлог стола на тему „Насиље у породици“, коју је Комисија за праћење остваривања родне равноправности општине Врбас, организовала поводом међународне кампање „16 дана активизма против насиља у породици“.
  „Оснивање Фонда којим бисмо могли да помогнемо жртвама насиља у породици је прави начин за решавања пробелама насиља у породици у нашој средини. Немамо сигурну кућу и жртве из наше општине шаљемо у неку од постојећих, а како то општина свакако плаћа, сагласни смо да ће нам оснивањем нашеф фонда то бити много повољније. Жртве ће остати у свом граду, што је лакше и деци, које су у таквим случајевима такође жртве, а са полицијом ћемо договорити који је најбољи начин да жртве овде буду сигурне и заштићене“, рекла је Марјана Мараш, председница Комисије за праћење родне равноправности. Она је додала да је идеја да се фонд током 2011. године финансира делом из општинског буџета, а делом од донатора и локалних спонзора.
  Владимир Глођовић, инспектор Полицијске станице Врбас, рекао је локални фонд, из којег би се финасирао привремени смештај жртава насиља, али и материјална помоћ пре њиховог осамостаљивања, конкретан корак у охрабривању жртава да изађу из зачараног круга.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"