Стоп корупцији

Данас се обележава Међународни дан борбе против корупције, с циљем да се укаже на распрострањеност те појаве. Овај дан обележава се од 09. децембра 2004, пошто су годину дана раније УН усвојиле Конвенцију против корупције. Србија је Конвенцију прихватила 2005. Србија је 01. јануара ове године формирала Агенцију за борбу против корупције, која је задужена за решавање сукоба интереса, вођење регистра функционера и њихове имовине, контролу финансирања политичких странака и међународну сарадњу у борби против корупције.
  Истраживање под називом Глобални барометар корупције 2010, које су заједно спровели  Транспаренцy Интернатионал и Галлуп Интернатионал, показује да се, према мишљену грађана, ниво корупције у Србији повећао у последње три године, а Влада се у ром периоду мање успешно борила против те појаве. Према истраживању, 25 одсто испитаника сматра да је у последње три године веома повећан ниво корупције, 23 одсто да је мало повећан, 36 одсто да је ниво корупције остао исти, 10 одсто да се мало смањио, четири одсто да се веома смањио и исто толико не зна.
  Просечна оцена учинка Владе у борби против корупције се погоршла у односу на прошлу годину са 2,38 на 2,24. Грађани најмање поверења имају у политичке структуре, а сматра да је корупција веома заступљена и у правосуђу и здравству. Највише се верује војсци, цркви и председнику државе, а расте поверење и у полицију.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"