Отворен пут Равно Село - Кулпин

Председник Владе АП Војводине Бојан Пајтић свечано је данас отворио реконструисани пут Равно Село – Кулпин. За проширење и ново асфалтирање 5,5 километара пута који повезује општине Врбас и Бачки Петровац, Фонд за капитална улагања АП Војводине издвојио је 80 милиона динара. Отварању пута присуствовали су председници општина Врбас и Бачки Петровац др Жељко Видовић и Владимир Туран, директор ФКУ Момчило Миловић, и многи становници Равног Села.
  Отварајући пут Бојан Пајтић је истакао да је у претходне четири године у Војводини реконстрисано и изграђено 2.000 километара путева. „Путеви су најважнија инфраструктура, посебно када говоримо о привлачењу инвестиција и развоју. Овај пут је од изузетног значаја за општине Врбас и Бачки Петровац, ствара предуслове за развој, али и унапређује безбедност саобраћаја јер је до сада био скоро неупотребљив. Ово је само једна од неколико стотина тачака у Војводини на којима су радови на модернизацији и унапређењу инфраструктуре непосредно завршени или се још увек одвијају“, рекао Пајтић.
  Председник општине Врбас др Жељко Видовић је реконструкција овог пута један од важнијих пројеката који су спровоедени у 2010. години у општини Врбас. „Пројекти који се тренутно спроводе у општини Врбас вредни су 2,5 милијарди динара, и у највећој мери се финансирају средствима Фонда за капитална улагања и Националног инвестиционог плана. Наш буџет је мали, наследили смо седам милиона евра дуга, и да нема ФКУ и републичких министарстава, не би могли да уложимо у нашу средину много новца. Овако, реконстрисали смо два моста у Врбасу, градимо спортске хале у основним школама, уређујемо индустријске зоне, градимо канализацију, и на крају, Врбасу је додељен највећи грант од чак 15 милиона евра за изградњу централног постројења за прераду отпадних вода“, рекао је Видовић.    

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"