Саопштење Општинског већа

Поводом најављеног поскупљења грејања у Врбасу, које би на, уколико добије зелено светло на седници Скупштине општине Врбас, требало да ступи на снагу 01. јануара 2011. године, јавности се саопштењем обратило Општинско веће.
  “Општинско веће општине Врбас дозволило је повећање цена грејних услуга ЈКП ‘Стандард’ у износу од 15%, тако да ће цене грејања уместо досадашњих 69,17 динара, износити нешто преко 79 динара по квадратном метру стамбеног простора, што општину Врбас и даље задржава у кругу општина са нижом ценом грејања. Општинско руководство није било спремно да изађе у сусрет захтеву ЈКП ‘Стандард’ за повећањем цена грејних услуга од 30%, јер би у том случају цене грејања износиле око 92 динара по квадратном метру, што би знатно утицало на ионако слабу платежну моћ грађана", наводи се у саопштењу које је потписао Александар Крунић, члан Општинског већа.
  "Поред тога, руководство је мишљења да се уштедама и рационалнијом организацијом у комуналном предузећу могу смањити трошкови и тиме умањити утицај пораста цене енергената на  свеукупно пословање предузећа. Нове цене грејања ће се пропорционално кориговати множењем основне цене коефицијентима 1,5 и 2,5, у зависности од намене грејног простора, а исте ће се примењивати од 01. јануара 2011. године. Иначе, грађани Врбаса своје рачуне за грејање плаћају у 12 месечних рата”, стоји у саопштењу Општинског већа.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"