Форум о наутичком туризму

Више од 30 учесника комуникационог форума „Отворимо водене путеве Србије“, који је  одржан у Савином Селу, најавило је активности на оживљавању наутичке дестинације Триангл у овом месту врбаске општине. У оквиру ових активности одлучено је да Савино Село од наредне године буде домаћин регате ЈВП „Вода Војводине“.
  Према речима Ратка Ђурђевца, председника Еколошког покрета Врбаса, сви учесници форума, а то су била разна удружења из Врбаса, Савиног Села, Београда, Новог Сада, Сомбора, Апатина, Бездана и Бечеја, наставиће са анимацијом државних институција за доношење Закона о мини концесијама. Он сматра да би то, између осталог, охрабрило приватни сектор за улагање у изградњу туристичко-рекреативних објеката на обалама река и канала.
  „Форум представља наставак реализације недавног договора удружења о сарадњи на отварању водених путева Бачке. Учесници су обишли Триангл и мотел 'Зодијак', и место где се укрштају канали Богојево – Врбас и Мали Стапар – Нови Сад. Ради се о једном од најлепших амбијенталних простора у општини Врбас, са изузетним потенцијалима за развој наутичког туризма“, рекао је Ђурђевац.
  Скупу је присуствовао и представник Министарства за инфраструктуру Јован Поповић, а своја мишљења и мултимедијалне презентације изнели су представници Хидросистема ДТД – Воде Војводине, Покрајинског секретаријата за привреду, СО Врбас, удружења Дунавски пропелер, Еколошки покрет Врбаса, Озон из Бездана, Туристичке организације Бечеја, Удружење риболоваца Буцов из Апатина.
  „Ово је регионална тема и скуп. Надамо се да ће ова прича заживети и да ће надлежна министарства имати слуха за ово, јер би то значило отварање нове привредне гране која би обезбедила око 15.000 нових радних места“, рекао је Ђурђевац.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"