Судије постале донори

Овогодишње традиционално окупљање чланова Удружења фудбалских судија општине Врбас, одржано током протеклог викенда, било је посвећено промоцији акције донирања органа. Неколико десетина чланова удружења, предвођени председником Владимиром Глођовићем, интернационалним фудбалским судијом, као и гостију, потписало је донорске картице.
  “Желели смо да јавности пошаљемо јасну поруку хуманости. Посебно је то неопходно у овом времену када се фудбал најчешће везује за насиље. Зато смо и одлучили да организујемо предавање на тему ’Дајмо више – продужимо живот. Спречимо насиље, улепшајмо живот’ и постанемо носиоци донорске картице”, рекао је Глођовић, председник УФСОВ.
  Донорску картицу потписао је и социолог Горан Калуђеровић, који је током свог предавања рекао да је „пријатно изненађен што су се они који суде у спорту, за који се у последње време везују најнасилнији инциденти, определили да покрену причу о једном тако хуманом индивидуалном чину као што је донација органа“.
  Говорећи о ставу Српске православне цркве о овој теми, свештеник Синиша Панић је рекао да се СПЦ не противи чину који спашава живот ближњег.
  О донацији органа говориле су и др Радмила Благојевић и др Дана Михајловић из Управе за биомедицину из Београда. Оне су истакле да иако број потенцијалних добровољних давалаца органа непрестано расте, Србија се и даље налази међу последњим државама по броју власника донорских картица.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"