СРС о предлогу буџета

Одборници Српске радикалне странке у Скупштини општине Врбас неће гласати за општински буџет за 2011. годину, уколико се предлог владајуће коалиције не поправи амандманима које су припремили радикали, најављено је на конференцији за медије ове странке, дан пре одржавања седнице локалног парламента.

„Припремили смо 64 амандмана на буџет и још 20 амандмана на предлоге других одлука, јер су им промене неопходне. Буџет је немогуће реализовати овако како је предложен и управо зато смо припремили амандмане. Због великог броја тачака дневног реда и већ извесног дугог заседања, апелујемо на председника општине и председницу СО да седницу прекинемо у 20 часова и наставимо наредног дана, како би о свему могли квалитетно расправљати. Ради се о важним питањима, добро смо се припремили и ангажовали велики број људи да прегледа предложене одлуке, и било би корисно и пожељно да владајућа већина позитивно одговори на наш апел“, рекао је Душко Ћутило, секретар ОО СРС. Он је оценио да предложени буџет није развојни, али ни социјални јер је у поједине социјалне категорије усмерено недовољно средстава. „Неки наши амандмани усмерени су на увећање давања за социјалне категорије и на умањење субвенција за јавна предузећа. Ни приходна страна није добро планирана и треба је мењати, како не би имали серију ребаланса. Исто тако, буџету недостају инвестиције“, рекао је Ћутило.
Говорећи о Стратегији развоја општине Врбас Игор Шкундрић, одборник СРС, оценио је да се ради о „преамбициозном документу који је сачињен као да се Врбас налази у Шведској“.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"