Усвојен буџет за 2011. годину

У четвртак у 05.00 сати, након деветнаесточасовног заседања, завршена је VIII седница Скупштине општине Врбас на којој је усвојен буџет за 2011. годину. Последње заседање у 2010. години почело је не толико бурно као претходних пута, након једночасовног усвајања дневног реда, али оштра расправа међу одборницима ни овога пута није изостала, јер су се бавили веома важним темама као што су ребаланс и усвајање буџета, Стратегија развоја општине Врбас, програми пословања јавних предузећа и установа и друго.
„Буџет општине Врбас за  наредну годину  пројектован је на 958 милиона динара и већи је за 38 милиона динара у односу на 2010. годину. Важно је да према новом прорачуну није предвиђено додатно задуживање, а нова ставка за коју су предвиђена значајна средства је реализација Стратегије развоја општине Врбас до 2015. године, за коју ће бити издвојено 5,5 милиона динара“, рекао је Драган Стијеповић, заменик председника општине Врбас.

 

На предлог буџета 64 амандмана приложили су одборници Српске радикалне странке и владајућа већина прихватила је један од њих, док је свих 13 амандмана Српске напредне странке одбачено. Одборници Скупштине општине разматрали су и један од најважнијих докумената за будући развој и просперитет локалне заједнице, Стратегију развоја општине Врбас. На 126 страна прецизно су обрађени сви потенцијали општине Врбас, тренутно стање и сви аспекти друштвеног живота, а затим и изнети стратешки правци развоја. У Стретагији су посебно обрађени предузетништво, мала и средња предузећа и туризам, затим пољопривреда, локална самоуправа и цивилни сектор, одрживи развој и заштита животне средине, урбанизам и стамбено-комунална делатност, и друштвени живот (образовање, здравство, социјална заштита, инфомисање, култура, спорт).
Комисија за кадровска, административна питања и радне односе именовала је Анђу Хромиш за заменицу председника Комисије за представке и жалбе, и Јожефа Гашлара и Јасмину Миловић за чланове Школског одбора ССШ „4. јули“. Већином гласова усвојени су и програми пословања ЈП за информисање „Врбас“, ЈП „Дирекција за изградњу“, ЈКП „Стандард“, ЈП за превоз путника „Врбас“, ЈП за дистрибуцију природног гаса „Врбас-гас“ и Јавне агенције за зоохигијену и пољопривреду.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"