Више новца за образовање

Vrbas - obrazovanjeЗа функционисање девет основних школа у општини Врбас у 2011. години из локалног буџета биће издвојено 45 милиона динара, док ће за две средње школе бити издвојено 18 милиона динара. Према речима Јелене Збућновић, чланице Општинског већа задужене за образовање, поред ових издвајања за основно функционисање образовних установа, у општинском буџету обезбеђена су средства за наставак финансирања исхране и смештаја ученика у домовима, њихов превоз до школа и за ученичке и студентске новчане подстицаје.

Локална самоуправа обезбедила је и новац за набавку школског материјала за децу без родитељског старања и за децу са сметњама у развоју, и за награде за најбоље ученике.

“За исхрану и смештај ученика основних школа обезбедили смо 2,7 милиона динара, а за средњошколце три милиона. Ученичке и студентске стипендије и награде финансираћемо са два милиона динара, док ће превоз ученика коштати 16 милиона динара, а студената 24 милиона динара. Укупна сума за образовање у 2011. је нешто већа него у 2010, али се надам да ће додатно бити увећана реализацијом неких будућих пројеката на конкурсима код виших органа власти или код иностраних финансијера”, рекла је Збућновић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"