“Медела” шири капацитете

Фабрика кекса “Медела", која послује у саставу земунског “Инвеја”, инвестираће два милиона еура у изградњу нове производне хале, магацинске просторе и набавку опреме. Поред садашње "Меделине" хале, у кругу индустријске зоне у Врбасу, на 10.000 м2 биће изграђена хала од 3.800 м2, а у току је конкурс за израду идејног решења за изградњу ових капацитета.

Према речима генералне директорке Оливере Верац, инвестиција би требала да буде готова за 10 месеци од момента потписивања уговора са извођачем радова и прибављања локацијске и грађевинске дозволе. На ову инвестицију "Медела" се одлучила због повољних пословних резултата у 2010. години, као и очекиваног повећања производње и продаје у 2011.

“План инвестиција за 2011. годину је амбициозан јер имамо своје место на тржишту као и своју циљну групу потрошача. Од нових производа ускоро би требало да се појаве нове интегралне штрудле од бруснице и смокве, као и нова чајна пецива. Усвајањем нових технологија и набавком нове опреме ‘Медела’ ће на тржиште пласирати и нове форме штрудли по којима смо лидери, нове вафел производе са више филова, као и вафле нових облика, затим најновије интегралне и снек производе”, рекла Оливера Верац. Почетак производње у новој хали очекује се крајем ове или почетком 2012. године.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"