Зимска школа пољопривреде

Пољопривредна стручна служба Врбас и Канцеларија за рурални развој општине Врбас организују ових дана серију предавања под називом Зимска школа пољопривреде. Предавања за пољопривредне произвођаче организују се у свим местима општине.
О неопходним агротехничким мерама у циљу постизања што бољих приноса на пољима, затим о заштити култура и другим темама пољопривредницима су говорили Мирослав Боројевић и Катарина Радоњић, представници Пољопривредне стручне службе Врбас.

Пољопривредници су имали могућност и да се упознају са новим семенским материјалом разних култура. Према речима Јанка Бојичића, представника Канцеларије за рурални развој општине Врбас, ово тело пружиће помоћ свим пољопривредницима који желе да учествују на покрајинским и републичким конкурсима за доделу средстава за развој. Предавања су до сада одржана у Куцури, Савином Селу и Бачком Добром Пољу, док ће у четвртак и петак бити одржана у Змајеву и у Равном Селу.

Своју зимску школу ових дана започиње и Удружење одгајивача оваца и коза „Бикара“. У пројекту „Зимска школа – обука о модерном овчарству“, чланови овог удружења, заједно са стручњацима из Новосадског ветеринарског института и Пољопривредног института за сточарство, организоваће предавања о овчарству у свим градовима Војводине.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"