Испраћени добровољци

Седморо младих људи из општина Врбас, Србобран и Бечеј свечано је данас испраћено у Сомбор на добровољно служење војног рока. Ово је прва група војника која се одлучила на овај корак од како је у Србији укунито обавезно служење војног рока. Војници ће боравити у Сомбору три месеца и током овог периода примаће месечну надокнаду од 15.000 динара. Уговори о добровољном служењу војног рока потписани су у згради Скупштине општине Врбас, а свечаном чину присуствовали су представници Војске Србије, Министарства унутрашњих послова, Резервних војних старешина, локалне самоуправе, Српске православне цркве и други. У овој групи у Војску Србије ступиће три младића и четири девојке.

„Велика ми је част да предност у овом првом упутном року имају припаднице женског пола. Након одслужења војног рока, кандидати ће имати прилику да заснују радни однос у редовима Војске Србије и Министарству одбране, као и у државним органима и државним управама где за то постоји потреба“, рекао је потпуковник Сретен Цветковић, начелник регионалног центра Министарства одбране Нови Сад.

Начелник Центра Министарства одбране Врбас Миленко Василић честитао је будућим војницима на одлуци да ступе у ВС, као и на томе што су се изборили за добровољно служење војног рока међу три пута више кандидата.

„Идем у војску са циљем да останем тамо и напредујем. Тај позив ме је привлачио и интересовао од малих ногу“, рекла је Врбашанка Тамара Шијачки.


Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"