Видовић тражи смену директора

P.P. Njegos VrbasПоводом замене учитељица у I2 одељењу ОШ „Петар Петровић Његош“, која је урађена између два школска часа и што је изазвало незадовољство родитеља, председник општине Врбас др Жељко Видовић затражио је усмено и писмено од директора школа Млађана Котлаје да поднесе оставку.
„Истина је да то није у мојој надлежности, али сам и усмено и писмено упутио захтев, односно молбу директору да поднесе оставку. Непосредан повод за такву одлуку јесте инцидент који се догодио практично пред децом и сматрам да би у интересу и деце и угледа школе било најбоље да директор напусти ту функцију“, рекао је Видовић.

Видовић је истакао да су последња три дана родитељи ученика долазили у општину и тражили решење проблема са којим се сусрећу њихова деца, посебно истичући да не желе да се у истом разреду у току једне школске године смењује више учитељица. „Упознат сам да је и Школски одбор био при ставу да деца не мењају учитељицу непуна три месеца пре краја школске године, са чиме се и сам слажем“, рекао је Видовић. Он је затражио и од просветне инспекторке Светлане Косовић да испита законитост целог поступка.
Иначе, у овом одељењу претходних неколико месеци радила је учитељица Биљана Вишњић, заменивши у октобру 2010. године учитељицу која је преминула. У међувремену, своје право на то радно место покушала је да оствари и Снежана Ковач, која је као технолошки вишак остала без посла у ОШ „20. октобар“. Она сматра да као технолошки вишак има право запослења у основним школама у Врбасу јер се налази на списку Школске управе као технолошки вишак. Оваква ситуација довела је до тога да у једном тренутку, на одмору између два часа, из учионице изађе једна учитељица да би на њено место дошла друга, све у присуству незадовољних родитеља.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"