Фестивал памети у Гимназији

Након Новог Сада, Кикинде, Суботице, Бачке Тополе, Бечеја, Сенте, Сремске Митровице и Руме, Покрајински секретаријат за образовање, уз подршку локалне самоуправе, организоваће у четвртак, 17.марта у Гимназији „Жарко Зрењанин“ још један Фестивал памети. Поред ученика Гимназије, на Фестивалу ће се такмичити и ученици Средње стручне школе „4. јули“ и Медицинске школе „Козма и Дамјан“.

 

„Циљ пројекта Фестивал Памети је да се открију талентовани ученици средњих школа, који имају натпросечне способности за логичко размишљање и закључивање. Фестивал памети омогућава откривање и промовисање талентованих ученика за њихово даље напредовање и усавршавање. Откривање ових талената треба да повећа њихово самопоуздање у сопствене вредности и  повећа смелост и одлучност за прихватање и решавање нових изазова и скрене пажњу друштвене заједнице на даровите појединце у чије школовање и даљи научни развој вреди улагати“, наводи се у позиву на такмичење.

Основа за такмичење је мозгалица Дорис која је проглашена за најбољу слагалицу у 2009. години од стране престижног америчког часописа за рекреативну математику и логичке игре "Games". Најбоље пласирани такмичари из Врбаса учествоваће на финалном покрајинском такмичењу које ће се одржати јуна 2011. године у Скупштини АП Војводине у Новом Саду, уз учешће победника из 20 градова и општина покрајине.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"