„Сви у школу - будућност за све"

Фонд за отворено друштво, Савез учитеља Републике Србије, Центар за интерактивну педагогију, Центар за образовне политике и Министарство просвете Владе Републике Србије покренули су кампању за инклузивно образовање. У оквиру кампање под називом Сви у школу, будућност за све, у Врбасу ће бити организована јавна трибина.
Ова значајна кампања има за циљ да промовише идеју квалитетног образовања за сву децу у Србији, као и да повеже релевантне факторе из ове области на локалном нивоу. До маја 2011. године трибине и медијска кампања ће се реализовати у 100 општина у Србији, а трибина у Врбасу биће одржана 06. априла, у великој сали Скупштине општине Врбас у 16.00 часова.

Циљ кампање „Сви у школу, будућност за све“, јесте остваривање квалитетне инклузивне културе и праксе за сву децу кроз развијање свести у стручној и широј јавности о значају инклузије, пружање подршке свим учесницима у образовном процесу, и кроз подршку примени Закона о основама система образовања и васпитања из 2009. године.

„Идеално друштво је оно у којем сваки појединац може да оствари све своје капацитете и да живи достојанствено свој живот. Инклузивно образовање је предуслов за развијање таквог друштва заснованом на толеранцији, на разумевању другог, на поштовању свакога, на отворености и прихватању“, наводи се у позиву за учешће у кампањи.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"