Сертификација општине Врбас

Покрајински секретар за рад, запошљавање и равоправност полова, Мирослав Васин, одржао је састанак са Националном алијансом за локални економски развој (НАЛЕД) и представницима једанаест локалних самоуправа, међу којима се налазио и Вукашин Вујичић, помоћник председника општине Врбас.
Национална алијанса за локални економски развој (НАЛЕД) је у сарадњи са Покрајинским секретаријатом за рад, запошљавање и равноправност полова Владе АП Војводине крајем децембра 2010. године објавила Јавни позив за учешће у Програму сертификације општина са повољним пословним окружењем, а право учешћа имале су све заинтересоване локалне самоуправе са територије АП Војводине.

На јавни позив јавило се 11 локалних самоуправа са подручја Војводине, и то Ада, Бач, Беочин, Ковачица, Кула, Нови Бечеј, Нова Црња, Нови Сад, Вршац, Шид и Врбас. Према речима Васина, идеја Владе Војводине била је да се свим општинама пружи шанса да добију сертификат, уз чију помоћ ће се лакше привлачити страни и домаћи инвеститори. Како је Васин рекао, сада постоје средства за финансирање пет локалних самоуправа, а намера је да се изнађе начин да свих 11 општина уђу у процес сертификације, јер то значи добробит за читаву Војводину, чиме ће се створити услови да сваки домаћи и страни инвеститор тачно зна којим општинама се обраћа и којим потенцијалом та општина располаже.

Јелена Бојовић, програмски директор НАЛЕД-а, рекла је да ова организација спроводи програм сертификације већ две године. Овај програм подразумева пружање подршке постојећој привреди кроз рад јавне управе, а то значи да јавна управа треба да буде спремна да прими инвеститора, али и да подржи и постојеће привреднике. На локалном нивоу треба да постоје институције које се баве контактом са привредницима, такође, општина треба да има развијену инфраструктуру, те да се бави развојем људских ресурса. На састанку је договорено да се свим пријављеним општинама пружи шанса да добију сертификат. За овај пројекат обезбеђено је три милиона динара. Свака општина би требало да обезбеди по 200.000 динара, док би остатак новца обезбедила Влада Војводине.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"