Ускоро Канцеларија за младе

Како би помогли у решавању проблема младих, Општинска управа ће ускоро формирати Канцеларију за младе. Поред Канцеларије за младе, биће формиран и Савет за младе који ће имати задатак да спроводи Локални акциони план за младе за период од 2010. до 2013. године. У Савет за младе биће укључени представници ученичких парламената, НВО, затим представници политичких странка, као и свих оних који могу да допринесу решавању проблема младих.

Према речима Вељка Цицмила, заменика председника Скупштине општине Врбас, Канцеларија за младе ће се бавити свим конкретним питањима везаним за младе, а то су образовање, запошљавање, као и помоћ младима у њиховој професионалној оријентацији, здравље младих, организација културних и спортских манифестација, као подршка разним иницијативама младих.

„Канцеларија ће изаћи у сусрет свакој иницијативи младих људи. Наш задатак је да унапредимо положај младих у општини Врбас, а сматрамо да је формирање Канцеларије добар начин да се овој популацији и институционално помогне“, додао је Цицмил. Локална самоуправа ће из буџета за рад Канцеларије за младе и Савета за младе обезбедити 300.000 динара. „То су средства која су довољна за почетак рада, а припремама разних пројектима и учешћем на конкурсима планирамо да обезбедимо додатна средства. Такође, покушаћемо да нађемо могућност да још нека средства из буџета определимо за ове намене, а верујем да ће Канцеларија за младе добрим радом и идејама успети да обезбеди и неке додатне изворе финансирања“, истакао је Цицмил.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"