Попусти за превоз ђака

Autobuska stanica JP VrbasОпштина  Врбас и Покрајински секретаријат за образовање издвојили су током ове школске године више десетина милиона динара за регресирање превоза ученика и студената, затим исхрану и смештај, те стипендије и подстицајна издвајања. Да би се остварило право на регресирани превоз заинтересовани студенти треба да остваре одређене услове, и то: да студент има пребивалиште на подручју општине Врбас, да се школује на терет буџета, да први пут уписује годину студија, да није корисник стипендија или кредита, и да не користи услуге смештаја у студентским центрима.

На регресирање трошкова превоза у пуном износу право имају деца палих бораца, војних инвалида или цивилних инвалида рата који су  корисници дечјег додатка или материјалног обезбеђења породице, затим деца из породица које имају приходе и од пољопривреде, деца самохраних родитеља са приходима до 20% већим од цензуса за дечји додатак за самохране родитеље, и први ученик из породице са више ученика путника из домаћинства које остварује право на дечји додатак. Регресирање у износу од 80% обезбеђено је за кориснике дечјег додатка где су оба родитеља незапослена, док се износ од 70% регресира ученицима са одличним успехом у претходном периоду школовања. Право на 50% регресирања трошкова од цене месечне карте имају остали корисници дечјег додатка, ученици са статусом избеглог или прогнаног лица (ако оба родитеља имају статус избеглог или прогнаног лица, а приходи домаћинства су у висини цензуса за остваривање права на дечији додатак за септембар 2009. године), други и сваки наредни ученик путник из породице са два или више ученика путника корисника дечјег додатка. На овај начин тренутно помоћ у путовању до својих образовних установа има укупно 544 ученика. Помоћ у домском смештају прима 103, а у приватном смештају 21 ученик. Новчани подстицај за студирање прима 57 студената са просечном оценом 9 и више.
Укупно, за исхрану и смештај ученика основних школа из буџета општине Врбас обезбеђено је 2,7 милиона динара, а за средњошколце три милиона. Ученичке и студентске стипендије и награде финансирају се са два милиона динара, док ће се за превоз ученика издвојити 16 милиона динара, а за превоз студената 24 милиона динара.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"