Награда за општину Врбас

Факултет техничких наука у Новом Саду, Регионална привредна комора Нови Сад и компанија „Медиа инвент“ доделили су општини Врбас награду „Капетан Миша Анастасијевић“ у категорији најбоља локална самоуправа у Јужнобачком округу. Ово признање додељује се 11 година најуспешнијим појединцима, предузетницима и институцијама у јужнобачком региону.

Од 12 општина у Јужнобачком округу, врбаска је проглашена за најбољу према постигнутим резултатима у претходној години. Награда „Капетан Миша Анастасијевић“ додељена је председнику општине др Жељку Видовићу на свечаности у Матици Српској у Новом Саду.
“Морам рећи да смо ми, можда, направили највеће мерљиве кораке, јер смо урадили све оно што претходна власт није. Показало се да смо највише урадили по питању довођења инвеститора, смањивању незапослености, доношења стратешких планова, обезбеђивања социјалних давања. Нисмо били на првом месту једино када је реч о конкурисању код ИПА фондова, али зато што нисмо имали Стратегију развоја општине. Овај документ смо донели крајем прошле године, тако да ће се и по том питању ситуација променити на боље”, рекао је председник општине др Жељко Видовић.

Награда “Капетан Миша Анастасијевић” додељује се већ 11 година, као део пројекта “Пут ка врху” који, путем издавања истоимене монографије, афирмише привредно стваралаштво у Србији. Укупно 20 награда додељено је истакнутим појединцима, предузетницима, представницима научних, образовних, и других јавних институција. Између осталих, Институт за здравствену заштиту деце и омладине Војводине награђен је за висок ниво здравствене заштите. Најжена у бизнису је директор “Градског зеленил”а у Новом Саду Наташа Рашета, а Епископ Бачки Иринеј награђен је за посвећеност неговању вере традиције и духовности. За најбољу компанију, одлуком жирија, проглашено је Јавно предузеће "Војводинашуме".

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"