Одржана IX седница СО

Одборници Скупштине општине Врбас одржали су у петак IX седницу и усвојили низ нових одлука. Као и обично, седница је започела предлозима за измену дневног реда које су поднели опозициони одборници Српске напредне странке и Српске радикалне странке. Напредњаци су тражили да се расправља о социјалним и економским проблемима у општини Врбас и о раду Јавне агенције за зоохигијену, док су радикали захтевали да се у дневни ред уврсте извештаји о спровођењу Стратегије развоја општине Врбас и Стратегије запошљавања, затим о стању комуналне хигијене и путне инфраструктуре, стању безбедности, стању у месним заједницама, али и извештај о раду председника општине и Општинског већа између две седнице. Они су предлагали и да се на дневни ред стави разрешење секретара СО Врбас, као и доношење решења о постављењу др Јасмине Аси на место директора Дома здравља „Вељко Влаховић“. Међутим, ови предлози нису наишли на одобравање владајућеве већине па је изостала подршка да се на ИX седници расправља и о овим темама.

Одборници су разматрали 14 тачака дневног реда и након вишечасовне расправе усвојили одлуку о локалним комуналним таксама, као и измене и допуне одлука о оснивању Установе за социјалну заштиту, Апотеке Врбас и Дома здравља „Вељко Влаховић“. Управо када се говорило о овој установи дошло је до дуготрајне расправе о законитости смене др Јасмине Асси са места директора ДЗ. Док су одборници СРС тврдили да судска одлука јасно указује да је др Асси смењена противзаконито и да је она и даље директорка ове установе, одборници коалиције „За европски Врбас“ су тврдили да одлука није правоснажна и да је њоме само наложено да се одлуци о смени директорка придода образложење.

У наставку, гласовима владајуће већине усвојене су и измене и допуне одлуке о оснивању Установе за физичку културу, Јавног предузећа за информисање грађана и Установе за дневни боравак и предшколско васпитање и образовање деце, а затим и предлог одлуке о ангажовању ревизора за обављање екстерне ревизије завршног рачуна буџета општине Врбас за 2010. годину и предлози Комисије за кадровска, административна питања и радне односе.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"