Пакети за угрожене

Комесеријат за избеглице Републике Србије, Повереништво за избеглице општине Врбасу, почело је са расподелом хуманитарних пакета хране најугроженијим породицама избегличких, интерно расељених лица и лица која су престала имати статус избеглице, али и даље припадају посебно угроженим категоријама. Захтеви се подносе у Повереништву за избеглице општине Врбас, зграда локалне самоуправе, спрат II, канцеларија бр. 6, до 08. априла.

Приликом подношења захтева потребно је припремити фотокопије докумената, док се оригинална документа достављају на увид. Избегла лица подносе фотокопију избегличке легитимације, интерно расељена лица фотокопију легитимације расељеног лица, док лица у радном односу морају доставити потврду о висини зараде за период децембар 2010. фебруар 2011. године. Незапослена лица морају доставити потврду Националне службе за запошљавање или оверену изјаву са два сведока да лице није запослено, док корисници МОП морају имати потврду Центра за социјални рад. Пензионерима је неопходан одсечак од пензије за претходни месец, док болесна лица на увид морају доставити извештај лекара.
За инвалиде је потребно решење о утврђеном инвалидном стању. За жене носиоце породичног домаћинства и самохране родитеље потребно је решење о разводу брака или потврда о смрти брачног друга. За жртве породичног насиља неопходно је да имају пресуду надлежног суда или извештај из Центра за социјални рад. За доказивање сродства морају се доставити изводи из матичне књиге рођених и венчаних.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"