„Мистрал“ против дроге

Фирма „МРГ“ из Београда одржала је презентацију програма превенције присуства дроге у школама. Ради се програму који који кроз употребу сета „Мистрал“, детектује и идентификује присуство психо – активних супстанца на свим површинама. Представница фирме „МРГ“ Љиљана Здравковић истакла је овом приликом да ова метода може да буде корисна као допуна већ постојећим програмима превенције наркоманије.

„Сет 'Мистрал' препознаје невидљиве честице и врло је једноставан за употребу. Искуство школа које се на овај начин боре против наркоманије је показало да када овај систем контроле постоји, образовне установе престају да буду место где се психо – активне супстанце доносе и користе“, рекла је Љиљана Здравковић.

Јелена Збућновић, чланица Општинског већа задужена за образовање и културу, оценила је ову методу као добар начин да се смањи наркоманија не само у школама већ и у целој општини.
Презентацији су присуствовали представници локалне самоуправе, образовних установа, полиције, као и тим за борбу против болести зависности.
Виши инспектор Полицијске станице у Врбасу Владимир Глођовић изразио је наду да ће локална самоуправа обезбедити полицији сет „Мистрал“, као додатну помоћ у борби против наркоманије.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"