„Карнекс“ остварио добит у 2010.

Индустрија меса „Карнекс” објавила је пословне резултате за 2010. години у којој је забележен раст профитабилности. У протеклој години “Карнекс” је остварио пословну добит од 298,7 милиона динара (раст од 46 одсто), док је нето добит била износила 237,8 милиона динара. Индустрија је на крају протекле године значајно повећала ставку дугорочна резервисања и обавезе са 1,3 на 1,87 милијарди динара. При том, дугорочне обавезе су и даље остале ниске (130,9 милиона динара), док су краткорочне обавезе, пре свега захваљујући обавезама из пословања, нарасле 44,9 одсто на 1,58 милијарди динара.

Протекле године “Карнекс” је у неколико наврата био у средишту пажње јавности након медијских спекулација да ће бити предмет преузимања од стране хрватског “Агрокора”, али и новосадске “МК групе”. Ове компаније су недуго потом демантовале медијске наводе, док је почетком ове године генерални директор “Карнекса” Хју Мек Рејнолдс изјавио да се „продаја Карнекса неће десити ускоро јер је већински власник спреман за даља улагања”.
Од почетка године акције компаније на Београдској берзи бележе пад вредности од 21,2 одсто, а према последњој цени од 1.300 динара тржишна капитализација ове компаније износи 2,12 милијарди динара (20,5 милиона евра), објављено је на сајту брокерске куће "Синтеза инвест". “Карнекс” се налази у власништву лондонског Инвестиционог фонда “Ашмор”.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"