ДС бира руководство

DS Vrbas OOЛокални огранак Демократске странке изабраће 17. априла нове чланове и председника Општинског одбора. Ово ће бити други пут да се руководство странке бира на непосредним изборима, на осам гласачких места, која ће у дану за изборе бити отворена од 09.00 до 20.00 часова.

Према речима Бориса Бијеловића, председника Организационог одбора за спровођење избора, право гласа има око 850 чланова ДС-а са стажом у партији дужим од шест месеци и са плаћеном чланарином за претходну годину.
„Општински одбор утврдио је листу кандидата за чланове ОО и предложио да се за председника изабере др Жељко Видовић, досадашњи вршилац дужности председника. На листи се налази 20 кандидата, од којих је осам припадница нежнијег пола. Ово не мора да буде коначан број кандидатских листи јер сваки члан ДС има право да се кандидује за страначке изборе, у складу са актима организације. За кандидата за председника ОО потребно је прикупити потписе десет одсто чланова странке, док је за кандидатуру за чланство у ОО потребно прикупити потписе три одсто чланова. Листом коју смо формирали желели смо да покажемо јединство унутар странке и сматрамо да нам је у овом тренутку потребно груписање снага и јединствена листа, о чему се садашњи ОО једногласно изјаснио“, рекао је Бијеловић.

Демократска странка одредила је и Изборну комисију и бирачке одборе који ће спровести изборне радње. Бирачка места ће се налазити у месним заједницама, осим у Куцури где ће се гласати у канцеларији месног однора ДС.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"