Нова правила за легализацију

Министар животне средине, рударства и просторног планирања Оливер Дулић рекао је да ће Правилник о легализацији, који је данас ступио на снагу, знатно олакшати и појефтинити легализацију бесправно саграђених објеката.
„Очекујем од локалних самоуправа да од данас буду изузетно ревносне и ефикасне у решавању легализације, као и код процедура за издавање грађевинских дозвола”, истакао је министар, и додао да ступањем на снагу Правилника о легализацији почињу да се примењују измене Закона о планирању и изградњи које се тичу ове области.

Скупштина Србије усвојила је недавно Закон о планирању и изградњи који ће четворочланим и већим породицама обезбедити попуст до 99 одсто за легализацију објекта површине до 100 квадратних метара. У случају да је објекат већи, за наредних 100 квадратних метара умањење износи 60 одсто, за колико је смањена накнада за власнике објеката до 100 квадратних метара који нису испунили социјалне услове. Попусти не важе за објекте који су изграђени у првој и екстра зони, а испуњење социјалних услова подразумева да се поднесу два документа, и то потврда да су грађани бесправном градњом трајно решавали стамбено питање и да најмање две године имају боравиште на адреси на којој се објекти налазе, као и да немају друге непокретности.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"