Одобрена два јавна рада

Национална служба за запошљавање одобрила је два јавна рада у општини Врбас. Према речима Горана Калуђеровића, шефа НСЗ у Врбасу, први одобрени захтев односи се на чишћење, заштиту и уређење евангелистичког гробља у III Месној заједници у Врбасу, а други на уређење јавних парковских површина у Бачком Добром Пољу. Извођач јавних радова у оба случаја биће Јавно комунално предузеће „Стандард“.

„На првом јавном раду биће укупно ангажовано 16 лица са евиденције Националне службе за запошљавање, и то 14 лица са првим и другим степеном стручне спреме, и по једно лице са трећим или четвртим, и седмим степеном стручне спреме. На другом јавном раду биће упослена три лица, једно са првим или другим степеном стручне спреме, и два лица са трећим или четвртим степеном“, саопштио је Калуђеровић. Он је појаснио да недовољно развијеним општинама у јужнобачком региону одобрено  више јавних радова него општини Врбас, која се води као развијена.
„То је одлука Министарста економије и зато је изостала подршка за доста добрих и добро припремљених пројеката из општине Врбас, као што су многи пројекти које су припремиле месне заједнице, Општа болница, Геронтолошки центар и друге установе. Ипак, верујем да припремљени пројекти неће пропасти и да ће локална самоуправа пронаћи средства на другим местима, или у свом буџету, како би се они реализовали“, рекао је Калуђеровић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"