Удружење узгајивача говеда

Општина Врбас покренула је активности на формирању Удружења узгајивача говеда. Удружење ће бити основано у складу са планом сровођења Стратегије развоја општине Врбас у области пољопривреде, као и на иницијативу неколико пољопривредника који се баве узгојем говеда.

„У удружење планирамо да укључимо и произвођаче млека и произвођаче меса, који би деловали као две самосталне секције. Циљ је обједињавање свих произвођача ради заједничког наступа на тржишту, остваривање бенефита који из тог произилазе, едукација чланова и аплицирање на конкурсе, домаће и иностране, ради обезбеђивања средстава за помоћ реализацији програма унапређења говедарства“, објаснио је Горан Пејовић, члан Општинског већа задужен за пољопривреду и енергетику.

Грађани заинтересовани за ову врсту удруживања треба да попуне анкетне листиће, који су им доступни у месним заједницама. „Анкета узгајивача представља први корак, а након обраде података сви који су попунили анкетни лист биће контактирани. После обиласка објеката формираћемо Удружења узгајивача говеда“, рекао је Пејовић.
Прошле године на исти начин основано је Удружење произвођача свиња и локална самоуправа, као иницијатор и чланови удружења, задовољни су досадашњим резултатима рада. „С обзиром да у овом Удружењу постоје чланови чији су објекти мали или нису у најбољем стању, али и они који имају велике, одличне објекте, направили смо два концепта рада и произвођачи свиња имају могућност да се одлуче за једну од две понуђене варијанте. Прва је услужни тов, по којем добијају прасад и храну од 'Месо-продукта' из Руме, а по једном товљенику добијају 1.500 динара. Друга опција је партнерски однос са 'Карнексом', а ускоро ће бити дефинисана цена“, рекао је Пејовић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"