Захтев за ревизијом приватизације

Revizija privaticazijeМали акционари пољопривредних предузећа из Змајева, Бачког Брестовца, Српског Милетића, Бачког Маглића, Фекетића и Раткова, која су кроз процес приватизације, према њиховом мишљењу, оштећена, започели су формирање удружења како би заштитили своје интересе. Уколико надлежни државни органи не прихвате њихов захтев да се преиспитају поступци приватизације у овим фирмама и покрену истраге против нових власника који су отуђили њихову имовину, мали акционари су за 04. мај најавили блокаду путева у својим селима.

„Има нас око 3.000 и кроз ово удружење покушамо заједно да решимо проблеме. Захтевамо од државних органа, и то од Агенција за приватизацију, Министрства економије и Минситарства правде да изврше ревизију приватизације у свим предузећима. Сумњамо и на неке државне органе да су на неки начин укључени у ове малверзације, јер је невероватно да ћуте и не реагују ни после више месеци од како смо поднели више пријава против одговорних лица“, рекао је Веселин Мухадиновић, представник малих акционара АД „Змајево“.
Радник комбината из Раткова Ненад Илић каже да ово удружење брани „државу од саме државе“. „Ако препознате да је држава кроз приватизацију опљачкана и да је то учинила група људи или појединац не плаћајући своје обавезе, откупом државног и задружног земљишта, онда је јасно да институције, као што је Агенција за приватизацију, нису обраћале пажњу. Стварамо велики иницијативни одбор који ће се ширити по целој Војводини“, рекао је Илић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"